Hlavná stránka verzia pre tlac Kontakty Vyhľadávanie Mapa stránok
  Verejné obstarávanie
  Otázky a odpovede
  Archív správ

Zväz zamestnávateľov energetiky Slovenska má nové prezídium<br><br />Zvolené bolo na dnešnom valnom zhromaždení

Riadne valné zhromaždenie Zväzu zamestnávateľov energetiky Slovenska (ďalej „ZZES“) sa uskutočnilo dnes, 4. 4. 2017. Valné zhromaždenie zvolilo nových členov prezídia a nového prezidenta ZZES. Funkčné obdobie novozvoleným členom prezídia začne plynúť od 5. 4. 2017.

Prezidentom ZZES sa stal Ing. Miroslav Obert, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ akciovej spoločnosti Slovenská elektrizačná prenosová sústava. „Ďakujem členom ZZES za prejavenú dôveru. Svoje dlhoročné skúsenosti v sektore energetiky sa budem snažiť využiť aj pri presadzovaní záujmov energetických spoločností prostredníctvom zväzu,“ povedal novozvolený prezident, ktorý pôsobí v sektore energetiky už vyše 30 rokov. V minulosti pracoval v spoločnosti Slovenské elektrárne, a. s., Jadrová a vyraďovacia spoločnosť, a. s. a pôsobil aj na Ministerstve hospodárstva SR ako štátny tajomník zodpovedný za energetiku a štrukturálne fondy.

Prvým viceprezidentom ZZES sa stal Ing. Bohumil Kratochvíl, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ akciovej spoločnosti Slovenské elektrárne. Za viceprezidentov ZZES boli zvolení: Ing. Peter Čižnár, MBA., predseda predstavenstva a generálny riaditeľ akciovej spoločnosti Jadrová a vyraďovacia spoločnosť; Ing. Tomáš Malatinský, MBA., člen predstavenstva a generálny riaditeľ akciovej spoločnosti SAG Elektrovod a Dipl.-Volksw. Thomas Jan Hejcman, člen predstavenstva a generálny riaditeľ akciovej spoločnosti Východoslovenská energetika Holding.

Zväz zamestnávateľov energetiky Slovenska je dobrovoľná záujmová organizácia. Je organizáciou nezávislou, združujúcou zamestnávateľov v SR, ktorých predmetom činnosti je výroba a rozvod elektrickej energie ( prípadne v kombinácii s tepelnou energiou) a s tým priamo súvisiace činnosti ako je výskum, projekcia, výroba, montáž a prevádzka zariadení pre potreby energetiky. Zväz združuje tak právnické, ako aj fyzické osoby z vymenovaných oblastí činnosti.

ZZES vznikol 7. 2. 1991. Združuje 29 organizácií, ktoré zastupujú vyše 10 700 zamestnancov. Medzi členské organizácie zväzu a najväčším počtom zamestnancov patria Slovenské elektrárne, a. s., Východoslovenská distribučná, a. s., Jadrová a vyraďovacia spoločnosť, a. s., VUJE, a. s. atď.
zdroj: SEPS
pridané dňa: 4.4.2017